Een 2e grote supportersactie moet helaas worden uitgesteld door de afwijzing van Het Nieuwe Stadion door de gemeenteraad. Het trainingscomplex op Hillesluis was namelijk toch een onderdeel van HNS.

 

De vereniging "Supporters Steunen Feyenoord" is een initiatief van de stichting "Vrienden van Feyenoord", de stichting "Het Legioen" en de "Feyenoord Supporters Vereniging".

   

Twee jaar geleden wisten ruim 20.000 supporters, samen met de stichting "Bedrijven steunen Feyenoord", € 1.000.000,- voor Feyenoord in te zamelen.

Een 2e actie stond in de steigers:

In overleg met de VvF, de BsF en de BVO was gekozen voor een project ten behoeve van de nieuwe trainingsaccommodatie die op het sportcomplex van de oude voetbalvereniging Hillesluis aan de Olympiaweg in 2015 zou worden betrokken. Deze verhuizing zou, volgens onze gesprekpartners bij Feyenoord, los staan van een besluit over een te bouwen nieuw stadion op Varkenoord (HNS) of renovatie van De Kuip.

De opzet van deze 2e actie werd verder uitgewerk door vertegenwoordigers van de diverse betrokken organisaties:

  • Boudewijn Poelman (VvF),
  • Dennis van den Berg (BsF),
  • Linda Leeuwenburg (FSV),
  • Matt van der Poel (consultant Fresh Forward),
  • Kees Lau (lid SsF, architect) en
  • Frank van Eijsden van Feyenoord Rotterdam.

De situatie veranderde echter resoluut toen Het Nieuwe Stadion-plan door de Gemeenteraad niet bespreekbaar werd geacht. Het trainingscomplex op Hillesluis was namelijk een onderdeel van HNS, zowel wat betreft de financiëring als de bouw. Een Plan-B, voor als HNS afgewezen zou worden, bleek niet te bestaan. Bovendien wil men eerst alle mogelijkheden nogmaals onderzoeken en komen tot een nieuw stadionplan, nieuwbouw elders of vernieuwing van De Kuip. Men wil voorlopig de handen vrij houden en geen initiaven nemen die dit zouden kunnen doorkruisen.

Een 2de grote supportersactie moet dus helaas uitgesteld worden en het is nu niet te zeggen of van uitstel uiteindelijk afstel zal komen. Het bestuur van de SsF zal de ontwikkelingen volgen, bespreken met haar partners en voorleggen aan haar leden op de komende Algemene Ledenvergadering.

Deze ALV, oftewel Jaarvergadering 2013, wordt gehouden op dinsdag 3 december, aanvang: 20.00 uur in De Rode Zaal op Varkenoord.

FacebookTwitterYoutubeFeed